Care4Breath Program

(Zorg voor Adem programma)

Waarom het NasiVent Care4Breath program?

 

Het Care4Breath programma is een onderdeel van Vital Health Products B.V. wat op een sociale manier kan bijdragen aan de verbetering van de gezondheid in het algemeen, en in het bijzonder die van mensen op leeftijd, daar deze groep mensen meestal onbewust minder gezond ademt, waardoor de algehele gezondheid ongewild sterk verminderd wat direct te maken heeft met de verminderde aanmaak van endothelial nitric oxide. Met dit programma kunnen wij gezond ademen promoten waarmee wij het welzijn van deze groep mensen kunnen bevorderen.   

In eerste aanleg, functioneren alle disciplines in ons lichaam samen, maar ademen is voorloper en een van de belangrijkere binnen ons systeem. Lange tijd is in de medische wereld het belang van correct ademen onderbelicht

gebleven, maar dit is dit de laatste jaren geleidelijk veranderd. Men is zich meer bewust geworden dat correct ademen de basis is voor een goede gezondheid. Zo ook zijn er studies voorhanden die aantonen dat vele geriatrische aandoeningen, door een juiste manier van ademen preventief voorkomen kunnen worden en soms zelf kunnen worden gecorrigeerd. Hieronder enkele publicaties van studies die dit aantonen.

Clinical evaluation of a novel internal nasal dilation stent for the improvement of nasal breathing

Vital Health Products is 9 jaar actief op het gebied van ademhalen en heeft hiervoor meerdere producten ontwikkeld. Voorbeelden hiervan zijn de NasiVent Sport, een Anti Slaapapneu Tube en de Yoga Tube en meer.

Door de groeiende vraag naar ons product door artsen voor gebruik door ouderen, (in Duitsland bedienen wij 1500+ KNO artsen en enkele ziekenhuizen), hebben wij dit beantwoord door de opzet van een persoonlijke benadering van de cliënt, via de daarvoor bestaande wegen.

  

De ervaring van de afgelopen jaren leert dat mensen op leeftijd door het gebruik van de NasiVent Tube in alle gevallen beter slapen, hoge bloeddruk verminderd, en diverse andere fysieke en mentale problemen verminderen, waardoor het gevoel van welzijn in het algemeen sterk verbetert. De achtergrond hiervan is dat indien men gezonder, en dus door de neus ademt, de mate van verlies van de productie van Nitric oxide (NO) beperkt. Nitric oxide in ons systeem wordt aangemaakt via de endothelium in onze aderen. Naarmate wij ouder worden neemt de productie van Nitric oxide sterk af. Bij het passeren van 60 Jaar wordt er nog slechts 20 tot 15% Nitric oxide aangemaakt via ons bloedstelsel. Indien we nu zorgen dat we op een gezondere manier gaan ademen, (door de neus) onttrekken we vanuit onze sinussen weer meer Nitric oxide. Onze sinussen produceren van nature Nitric oxide. Kortademige mensen en mensen die door de mond ademen missen dus deze Nitric oxide. Speciaal in de nacht wordt door een staggering 80% van de mensen door de mond geademd, (Dit o.a. door slaap apnea, de Nasal Cycle, verkeerde houding etc.).  S'nachts echter, ademen wij gemiddeld 6000 keer in en uit, over een tijd van ca. 8 uur. Indien we dit nu zoveel mogelijk door de neus doen ontvangen we meer Nitric oxide wat zich vertaalt in een positief effect t.a.v. bovengenoemde stelling.  De gunstige resultaten zijn vanaf dag één merkbaar, en ook vanaf dag één merkt men duidelijk verschil bij het ontwaken.

Care4Breath
Het Care4Breath programma, wordt door VHP als eerste ingezet binnen Nederland en België ter ondersteuning van de zorg door het verbeteren van de gezondheid door optimaal ademen. Het programma is zo opgezet, dat door een verhoogde productie, de gebruiker tegen minimale kosten een product kan bestellen, met welk product (de NasiVent neus dilator) een hoger rendement in zijn of haar gezondheid kan worden behaald hetgeen indirect in een positief effect resulteert voor de zorginstelling en zorgmedewerker. Dit effect wordt behaald doordat de cliënt minder zorg vraagt, doordat  hij of zij zichzelf langer kan onderhouden doordat men zich beter en fitter voelt. Onderwerpen als vermoeidheid, infecties, en geheugenverlies verminderen dus sterk.  
Onderzoek GSK

GlaxoSmithKline Plc. (GSK) is een Engels farmaceutisch bedrijf die onder andere een neuspleister voor eenmalig gebruik op de markt brengt. GSK heeft in 2015 een onderzoek gedaan naar mondademen, waarvan hiernaast de uitslag:

DE FEITEN

Het gebeurt tijdens het allergieseizoen of

wanneer je verkouden bent en wanneer je door de Nasal Cycle* in een verkeerde houding slaapt. Je neus is geblokkeerd en neus ademen wordt moeilijk. We zijn dan

mondademers. Ademen door de neus wordt geprefereerd door je lichaam; Het verbetert o.a. het vermogen van uw longen om meer zuurstof en meer Nitric oxide te absorberen wat belangrijk is voor een algehele goede conditie. Een geblokkeerde neus het ademen voor hen moeilijker, vooral 's nachts.

Sinds kort weten we dat Nitric oxide in het bloed medeverantwoordelijk is voor een correcte zuurstofuitwisseling naar de cellen. Echter de natuurlijke productie van NO  neemt af naarmate we ouder worden. Dit kan mede worden gecorrigeerd door beter door de neus te ademen. Een optimale zuurstof uitwisseling is bepalend voor onze gezondheid en het gevoel van welzijn. 

* The nasal cycle is the often unnoticed alternating partial congestion and decongestion of the nasal cavities in humans and other animals. It is a physiological congestion of the nasal concha, also called the nasal turbinate, due to selective activation of one half of the autonomic nervous system by the hypothalamus. It should not be confused with pathological nasal congestion. The nasal cycle was studied and discussed in the ancient yoga literature of pranayama. In the modern western literature, it was first described by the German physician Richard Kayser in 1895.

De resultaten het bovenstaande onderzoek van GlaxoSmithKline onder 1.001 mensen, laat zien dat  61% van de mensen wakker wordt met een droge mond. Een droge mond ontstaat over het algemeen bij langdurig ademen door de mond. Dit resulteert weer in dat 72% zich minder sterk voelt, en het gevoel van welzijn verminderd bij 61%. Ook mentaal heeft men meer problemen. GlaxoSmithKline is een gerenommeerd farmaceutisch bedrijf (op een zesde plaats op de wereldmarkt) dat een disposable neus pleister op de markt brengt. Echter deze pleister is kostbaar in het gebruik, moeilijk aan te brengen en is niet geschikt voor een gevoelige (oudere) huid. Dit was een van de redenen voor de ontwikkeling van de NasiVent Tube.  De NasiVent Tube is een zacht silicone dilator, dat in de neus wordt gebruikt. Het neemt het model aan van de neus en is daarom erg comfortabel terwijl het de neusvleugels ondersteund en het de neus openhoudt . Een speciaal ergonomisch ontwerpt maakt dat het de gehele nacht blijft zitten en niet uitvalt. De NasiVent tube is gepatenteerd en het model is beschermt.  
De uitslag van het onderzoek "Clinical evaluation of a novel internal nasal dilation stent for the improvement of nasal breathing" uit 2008, laat het verschil zien in kwaliteit. (aub Klik hier         )
Omschrijving van het NasiVent programma;

Het programma is eenvoudig en vraagt geen extra inzet of extra belasting van de zorggever. Het product en de rede van gebruik kan tijdens een sociaal gesprek als nieuw en interessant onderwerp worden besproken en uitgelegd. Een testsetje zorgt ervoor dat de client het verschil in ademhalen kan ervaren. Doordat  de meeste mensen overdag ook door de mond ademen, kan men het positieve verschil in ademhalen direct merken.      

De praktijk

De Zorginstelling bestelt bij VHP kosteloos één of meerdere NasiVent "test setjes". Een test setje bestaat uit een handzaam doosje (12 x 7.5 cm) met plaats voor één setje NasiVent tubes met 5 maten. X-Small, Small, Medium, large en X-Large. Dit setje kan worden gebruikt en her-gebruikt, om bij de klant de juiste maat te nemen. Alle neuzen zijn uniek en allen met verschillende maten. De gebruikte tubes kunnen na gebruik simpel met water en zeep worden gewassen.

Indien het vermoeden bestaat dat een cliënt behoefte heeft aan een NasiVent om kortademigheid of mondademen te verminderen, kan het gebruik door de medewerker worden besproken en worden geadviseerd.  Na een korte uitleg en het ervaren van het "vrij-adem-gevoel"  welk gevoel als bijzonder prettig wordt ervaren

is het voor de cliënt duidelijk of zij of hij de NasiVent will gebruiken of niet.

Daarna kan een 3 Pack NasiVent met de juiste (een maat) online worden besteld. Bij het bestellen kan indien nodig de zorgmedewerker adviseren. De NasiVent wordt per post verzonden, met extra informatie over gebruik en onderhoud (het indoen, schoonhouden etc).  Bij een success met dit programma kan door een hoge productiesnelheid de NasiVent Tube door client tegen minimale kosten worden aangeschaft. 

Doordat de kosten voor de client minimaal zijn, en er een vorm van zekerheid vooraf bestaat, is er voorlopig geen rede om te onderzoeken of een verzekering dit zou willen vergoeden, teneinde een lange wachttijd voor de client te besparen. De kosten van de NasiVent Tube zijn laag maar duurzaam, en in principe voor een eenmalig bestelling. Het product gaat jaren mee. 

Het bovenstaande verzekeringsaspect, dat men een klein bedrag voor aanschaf moet betalen, kan aan de client worden uitgelegd, hetgeen dan verklaart waarom dit langs deze weg wordt gebracht en (nog niet) niet door een zorgverzekering wordt gedekt. Ook is bij vele bekend  dat de bureaucratische weg een lange weg is met vele, vaak onnodige, hobbels wat een snelle invoering tot het helpen van vele die het nodig hebben, onnodig vertraagt. 

Nasivent/NasalVent Test box. 5 maten voor het vinden van de juiste maat van de client. (Herbruikbaar) Afm. doosje:12.5 x 8 x 2 cm. 

Het NasiVent programma“stap voor stap”

  1. De NasiVent Testsetjes kunnen gratis worden besteld bij Vital Health Products B.V. (per mail of in de shop).  

  2. Een NasiVent Testsetje plus de bestel informatie is in bezit van de zorggever wanneer op route of in het verzorgingshuis.

  3. De NasiVent wordt voorgesteld en uitgelegd door de zorggever.

  4. De juiste maat wordt gekozen door het in de neus  uit-te-proberen.

  5. De bestelinformatie wordt doorgenomen of er kan direct gezamenlijk worden besteld, of de nasiVent wordt door het verzorgingshuis uit voorrad verstrekt.

  6. Bij verzending, wordt het product wordt door de NL-Post bezorgd.

  7. De cliënt heeft 30 dagen retourrecht indien besteld bij VHP.

De kosten voor een 3-Pack,  liggen tussen de 9,50 en 14,50 euro afhankelijk van de gewenste wijze van transport.

Een Medisch hulpmiddel

De NasiVent tube als neus dilator, valt in Nederland onder de "klasse 1." als medisch hulpmiddel, (richtlijn 93/42/EEG) en vereist geen pre-registratie en voldoet aan de essentiële eisen uit de Europese richtlijn.
Het product kan niet verkeerd worden gebruikt, men kan geen overdosis ontvangen, en er zijn geen negatieve bijwerkingen bekend. Inmiddels zijn er internationaal duizenden gebruikers over de afgelopen 9 jaar, met enkel positieve geluiden.
De tubes zijn gepatenteerd op model en als gebruiksvoorwerp. Het model is medisch ergonomisch ontworpen en volgen de structuur van de neusvleugels. De lengte van de Buisjes  zijn aan te passen aan de diepte van de neus voor extra comfort. Door dit ontwerp is het gevoel van het dragen nagenoeg nihil terwijl het uitvallen en of het onbewust uitwrijven in de slaap wordt voorkomen.
De tubes zijn eenvoudig in te brengen en de ervaring leert dat eenmaal gebruikt, het prettige gevoel van "vrij ademen" een rede is dat men het niet vergeet "in te doen" voor het slapen gaan. Men raakt er dus snel aan gewend en blijft het gebruiken daar men het gevoel van vrij ademen anders mist.
 
Het materiaal waarvan de tubes zijn gemaakt is
zeer zacht medische silicone met een grade dat voldoet aan de CE / FDA richtlijn. De tubes kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met warm water en normale zeep. 
Voorbeeld van een verpakking. de Nasivent Retail packaging " Familie -  Starter pack".
Waarom Normaal ademen  "Care4Breath"
programma folder met informatie over  het gebruik en leren hoe beter te ademen.
Uitvoering geven aan.
Indien u gebruik wilt maken van dit programma en een pilot wilt uitvoeren, kunt u vrijblijvend een bestelling ingeven via de contactpagina, voor meer informatie en een gratis een sample (monster) of u kunt even telefonisch contact opnemen met ons kantoor in Amsterdam. Vraagt u even naar Klaas Brusselers.
Wij willen u graag informeren over verdere mogelijkheden.   (CONTACTPAGINA)
Wij zien dan ook uw reactie graag tegemoet. 

Call + 63-9176373873